vrijdag 23 september 2016

Studentenleven en schone kunst!

Gisteren reed ik na school onmiddellijk door naar Gent. Plan was om een aula te zoeken waar ik vanaf volgende week het vak 'Architectuur en stadsontwikkeling' ga volgen. De aula is gelegen in de lesgebouwen van de faculteit economie is een beetje verstopt, maar ik heb het gevonden! Oef! Missie geslaagd dus.

Daarna heb ik een beetje rondgedwaald vooraleer ik dochterlief ging opwachten aan de Schleiper. Het was prachtig weer en de Blandijnberg gonsde vol verwachting: overal nieuwe studenten. Het leek een beetje op 1 september, maar dan voor studenten. Overal stonden deuren van huizen open om de studentenkoten van verse lucht en meubilair te voorzien. Auto's met koffers stampvol ikeaspullen, potten, planten, tapijten en lattenbodems, kisten en kratten met voeding en bier, plastic dozen met kapstokken en kussens. Veel kussens! De moderne student houdt van kussens, blijkbaar.

Groepjes met 'schachten' kregen rondleidingen door de straatjes rond de Blandijn, eentje droeg een pak met strik en pet. Als makke schaapjes volgden ze de leden van hun studentenkring, die uitgedost met sjerp de onschuldige meute het niet zo onschuldige studentenleven lieten zien. Groepen studenten beladen met meedogenloos scheurende zakjes van de boekhandel, vol loodzware syllabussen sierden menig portiek - zouden ze beseffen dat die leerstof over drie maanden in hun hoofd moet zitten?

Nadien wandelde ik in de richting van het Museum voor schone kunst voor een kort bezoekje van een uur. Te weinig tijd! Te veel moois! Ik focuste dus maar op de hoogtepunten. Volgende keer meer, want binnenkort is er een tentoonstelling over Emile Verhaeren.

Een impressie:Er is er nog een die ik wat nader wil onderzoeken. Er hing namelijk een schilderij van de 'meester van de spijkerstof'. Dat intrigeerde, want spijkerstof doet me in eerste instantie denken aan jeansbroeken.

Niets gevonden! Dat vind ik zo vreemd, dat ik er toch een grondiger onderzoek naar ga verrichten. Wordt vervolgd!

Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten