maandag 10 november 2014

Van herfstblues, beursflow en schrijfzin

Het wordt buiten steeds herfstiger en een kleurig blaadjestapijt fleurt de straten op. Ondanks het verval is dit helemaal mijn seizoen.

Het ochtendlicht, het avondlicht, de rode, gele en roestbruine blaadjes zijn voedsel voor mijn ziel. De natuur die zich klaarmaakt voor de winter en de belofte van nieuw ontluiken al in zich heeft. De theelichtjes en de gezelligheid binnen tegenover het gure weer buiten. Zelfs de kerstversiering die weer veel te vroeg in etalages opduikt doet de eindejaarsnostalgie in mij ontwaken.

Blues afgewisseld met momenten van opperste euforie maken me nu niet meer somber, maar gelukkig. Ik luister naar cellomuziek, een instrument dat mijn ziel raakt en denk terug aan de beurs en de flow die daarbij hoort. De mensenmassa's, de boekenmensen, al die leuke ontmoetingen met gelijkgestemde zielen.

Ik was laatst weer in Schleiper in Gent. Ik hou van de geur van potloden en verf, ik hou van papier en inkt en ik kocht pennen en bleu mystère. Laat die blues maar blijven komen. Mijn schrijfzin is wakker. Een nieuw idee rijpt als de botten aan de takken van de bomen.

Ik schrijf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten