dinsdag 5 november 2013

Story Cubes

Vandaag nam ik deel aan het scholenprogramma op de boekenbeurs. Een stevig initiatief, waarbij kinderen doorheen het labyrint van de beurs geloodst worden, in de veilige handen van de studenten van de lerarenopleiding. Na vijftien jaar in het onderwijs kan ik meteen inschatten wie een goede leerkracht wordt en wie nog een weg heeft af te leggen ;-)

Ik installeerde me in een hoekje van de prachtige stand van De Eenhoorn en vertelde uit Finn, Bioboy, Gekke Kleren, De pompoenmoorden en Schaak. Ik beantwoordde vragen, krabbelde handtekeningen op bladwijzers en genoot van de glunderende gezichtjes, ja, ook die van de begeleiders, want ik heb zeer goede leerkrachten in spe gezien vandaag.

En op het einde deden we een spelletje. Tijdens het laatste Engelandbezoek met mijn schrijfzus Inge Bergh ontdekte ik in de bekende boekhandel Waterstones een heel leuk spel: Story Cubes.


Original 

Met negen dobbelstenen waar in de plaats van cijfers, tekeningen op staan, verzin je een verhaal dat begint met 'Er was eens ...' 
Een ideale manier om de kinderen te laten kennismaken met associatie of hoe een verhaal kan ontstaan uit een heel simpel gegeven.Original
 Original
Voor wie meer wil weten:  http://www.storycubes.com/

Tot vertels,

IngeGeen opmerkingen:

Een reactie posten